domingo, 25 de octubre de 2009

"Inshallah (el somni dels Saud)"


L’any 1932 Abdulaziz al Saud va fundar el regne d’ Arabia Saudí. Després de 30 anys de campanya militar pels deserts de la península aràbica, Abdulaziz va aconseguir unificar les tribus beduïnes, imposant un nou estat sota el seu carisma i autoritat. Pocs anys després, al 1938, es descobria el primer jaciment petrolífer i s’iniciava la història moderna del país bressol de l’Islam.

En tant sols dues generacions, l’Aràbia Saudí ha viscut profundes transformacions, passant d’una societat tribal de costums ancestrals a un estat modern i hipertecnològic.La riquesa que va generar l’aparició del petroli va ajudar a consolidar l’estat saudí, però alhora van aparèixer nous conflictes i tensions.

Avui dia, l’Aràbia dels Saud segueix essent un país hermètic i conservador però alhora peça clau en la geopolítica internacional; un país de paisatges únics i gent hospitalària que conformen una societat que es debat en el manteniment d’un equilibri entre el compromís amb la tradició de l’Islam i una fulgurant inmersió en la postmodernitat.

La sèrie “Inshallah” és un treball personal que ha estat possible gràcies a la col.laboració del Príncep Saad bin Faisal bin Saad i que lluny de la pretensió d’oferir respostes, més aviat es conforma amb plantejar intrigues.

Roger Grasas

No hay comentarios:

Publicar un comentario